Ha gardróbrendezésbe kezdtek, akkor szeretnék egy két hasznos tippet adni az ékszerek elhelyezésével, rendszerezésével kapcsolatban is

Tapasztaltam a gardróbrendezések során, hogy az ékszerek egy ékszeres ládában vannak beömlesztve és semmi rendszer nincs az elhelyezésükben.

Éppen ezért, az ékszereket próbáljátok meg úgy tárolni, hogy nem össze vannak csak ömlesztve egy ládába amiből aztán reggelenként úgy kell kihalászni, kicsomózni az összegabalyodott láncokat, a fél pár fülbevalót keresni, mert ha ilyen macera az ékszer előásása a dobozból, akkor a rohanós reggeleken biztosan nem fogjátok felvenni.  Gyakran írjátok nekem, hogy nem nagyon hordotok, kiegészítőt, mert macera cserélgetni.

Forrás: pinterest.com

 Valakinek megvannak a fix kedvencei és mindig ezeket hordja ez is rendben van, de egy szettet nagyon is fel tud dobni egy szép nyaklánc vagy fülbevaló ráadásul az arcra is irányítja a figyelmet.

Ha szépen rendszerezve vannak például így:

Ki van válogatva színtípusod szerint!

Ki van válogatva aszerint, hogy mi áll jól az arcformádhoz!

Ki van válogatva aszerint, hogy melyik passzol a stílusodhoz!

Esetleg évszak szerint is szét van válogatva, mert valljuk be télen a vastag sálhoz és garbóhoz kevésbé veszünk fel nagy bojtos színes fülbevalókat. Vizsgáld meg magad, hogy milyen típus vagy, milyen ékszert preferálsz jobban?

Nekem is idő kellett, míg rájöttem, hogy valahogy nem vagyok nyakláncos, de addigra már én is bevásároltam jó sok statement láncot. Tetszenek is, de én nem hordom őket, szóval ma már csak mutogatom nektek a tanácsadásokon a szettekhez. 

Gyűrűm talán 1-2 db van, azt már korábban tudtam, hogy ez sem az én műfajom, másokon nagyon tetszik, de nem én vagyok.  Így sem nyakláncot sem gyűrűt nem vásárolok és a boltokban sem csábulok el.

Forrás: pinterest.com

A fülbevalókat és karkötőket viszont imádom, így ezek vannak többségben. Utóbbi időben inkább csak fülbevalót vettem.

De ez is a tudatos vásárlás része, hogy megfigyeled magad és rájössz ezekre, hogy mit hordasz és mit nem. Tudom sokan leszoktatok az ékszerekről a kisgyermek miatt, de a GYES időszaka után adjatok időt magatoknak, vizsgáljátok meg, hogy most ebben az új helyzetben mit viselnétek szívesen. Lehet, hogy korábban a bab előtt nyakláncos voltál most pedig már inkább a fülbevalókat preferálod.  

Amiket már nem hordotok, vegyétek ki a többi ékszer közül adjátok el vagy ajándékozzátok el. Ne legyenek ott mert csak zavarni fognak. Legyen letisztult egyszerű az ékszeres ládád is.

Reggel sokkal könnyebb csak futtában is ránézel, hogy ja ez a fülbevaló tök jó a szettemhez gyorsan fölkapom.

Forrás: pinterest.com

Ha nincs elől, hanem a láda mélyén hever talán eszedbe sem jut hogy van egy, a szettedhez tökéletesen passzoló ékszered.

Gardróbrendezéseken mindig át szoktuk átnézni a fenti szempontokat és az általunk összeállított szettekbe is bele szoktuk illeszteni.

Amit alkalomra kaptál valakitől, de nem a stílusod, nem a színtípusod, nem hordod, tedd félre. Tartsd meg természetesen, hiszen egy kedves ajándék valakitől, akit szeretsz, de ne legyen ott, azok között, amiket napi szinten viselnél.

Legyen külön helye a fülbevalóknak, a karkötőknek, a gyűrűknek és a nyakláncoknak. Az a legjobb, ha a fülbevalókat párokban külön kis fakkban van vagy felakasztva tárolod, így reggel csak le kell emelni a tökéletes párt.

A nyakláncok is legyenek felakasztva, ahol nem gubancolódnak egybe.

+Extra tároló tipp:

Ékszer tárolási tippek: A környezettudatosság jegyében és a minimalista életmód jegyében nem kell egyből az IKEA-ba futni új tároló dobozokért, hanem bármilyen kis tálka, díszes kávés pohár, nagymamától örökölt porcelán is remekül szolgálhat arra, hogy az egyik fiókodba ezekben tárolva legyenek az ékszereid.

Forrás: pinterest.com
Forrás: pinterest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük