Tanácsadások során többször találkoztam már azzal, hogy úgy jöttetek el hozzám, hogy volt valamiféle öndiagnózisotok akár a színtípust akár a testalkattípust illetően.

Amik vagy igaznak bizonyultak, vagy nem.

Természetesen semmi rossz nincs abban, ha utána olvasol a témának. Utána nézel, hogy mi is az egyes színtípusok jellemzője stb.

De!

Mielőtt végső következtetést vonsz le érdemes azért elmenni egy szakképzett tanácsadóhoz, főleg, ha a későbbiekben ezek mentén szeretnéd kialakítani a ruhatáradat, eszerint festetnéd a hajadat vagy eszerint sminkelnél.

Az, hogy valaki szőke még nem jelenti azt, hogy nyár típus és a pasztellszínek a legjobbak számára.  Az, hogy valaki barna hajú, kreolos bőrű és barna szemű még nem egyértelmű ősz típus.

Nem győzöm hangsúlyozni azt sem, hogy attól, hogy valaki a környezetedben azt mondja, hogy barna szemhez és hajhoz jól áll a mustársárga vagy a földszínek az valóban így is van.

Tehát ha épp gardróbrendezés, gardróbfrissítés, hajfestés vagy egyéb nagy külső változás előtt állsz mindenképpen szánj időt, energiát és pénzt arra, hogy tisztába kerülj a színtípusoddal.

Tudom nem olcsó egy tanácsadás, de egy hozzád nem passzoló ruhatár felépítése, még több pénzbe fog belekerülni. Érdemes mérlegelni ezeket!

A lelki tényezőről pedig még nem is beszéltem.

Ugyanis olyat is tapasztaltam, hogy valaki kielemezte a testalkatát blogbejegyzések, és cikkek alapján aztán csak még jobban elbizonytalanodott, elveszítette az önbizalmát, ezáltal még kevésbé tudta hogy milyen ruhadarabokat is viseljen.

Hogy miért volt ez?

Azért, mert nem egyértelmű körte, alma vagy homokóra alkat volt, hanem kevert testalkat és itt bizony az egyén személyes testalkati sajátosságait kell figyelembe venni.

Forrás: pinteres.com

De ugyanez igaz másokra is, tehát akiknél egyértelműen meg tudjuk állapítani, hogy körte, alma egyenes stb. Ott is mindig személyes tulajdonságokat vesszük figyelembe, nem mindegy milyen a csontozata, milyenek a test arányai, mennyire nőies idomú stb.

Ezt is csak úgy, mint a színtípust személyre szabjuk.

Nem lehet csakis általánosságokat nézni, hiszen nem vagyunk egyformák, 2 körte is nagyon tud különbözni egymástól és más-más fazont ajánlok számukra. És ehhez szokott még hozzájönni az életstílus, a személyes stílus. Ki mit szeret viselni, milyen típusú ruhákat. stb.

Tehát ez nagyon összetett kérdés. Jó, ha utánanéztek és elgondolkodtok rajta, de egy szakember, aki objektív szemmel lát benneteket sokat tud segíteni abban, hogy Ti is tisztábban lássatok színek és fazonok tekintetében.     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük