Tudom, talán már nagyon sok helyen olvastatok arról, hogy hogyan lehet növelni az önbizalmat, talán már kicsit unjátok is a sok jó tanácsot. Személyi stylist munkáim során azonban rengeteg szebbnél szebb nővel találkozom, akiknek mégis nagyon kevés az önbizalma.

Képek forrása: www.pinterest.com

Ezzel nem vagyunk egyedül, én is küzdöttem és mai napig is küzdök az önbizalom kérdésével. Természetesen, mint mindenben ebben sem elég várni a csodát, hogy majd jön valami jó tündér és hoz nekünk egy adag önbizalmat a zsákjában. Nekünk kell tennünk magunkért. Hogy ez miért fontos, azért mert ezt senki nem tudja megtenni helyetted és mégis az élet oly sok területén szükség van rá, hogy tudjunk meríteni belőle. Pl a munkahelyen ha ki kell állnunk magunkért, az iskolában az óvodában ahol a gyermekünk érdekeit kell képviselnünk, a párkapcsolatban ahol egyenrangú felekként kell együttműködnünk a partnerünkkel stb.

Egyszerűen nagyon elkeserítőnek találom, hogy a nők sokszor önmagukat bántják az pedig még rosszabb, ha esetleg családtagjuk, rokonuk, párjuk bántja őket. Nem tettel csak néhány „kedves” megjegyzéssel. Ezek a jóakarók talán nem is tudják, miről beszélnek, talán nem is sejtik, micsoda károkat okoznak ezek a jó szándékba burkolt szavak. Az a legnagyobb baj, hogy egy idő után ezek belénk vésődnek, és már mi is úgy kezdjük látni magunkat, egy adott testrészünket, a testünket, ahogyan a „bántók”.

A ruhapróbák alkalmával nem győzök szólni, hogy ne bántsátok magatokat a tükör előtt, ne szidjátok a combotokat, a fenekeket méretét stb. Higgyétek el, hogy gyönyörűek vagytok, nemcsak egy adott szettben, hanem egyébként is.

Ha egy kicsit szeretnél épüli, erősíteni az Önbizalmadat, ezt a pár tanácsot fogadjátok meg!

1. Önmagadról, önmagadhoz csakis pozitívan beszélj! Nincs több, “jajj, de hülye vagyok”, „csúnya vagyok” vagy “utálom a lábaimat”. Érdemes ezen elgondolkodni, milyen károkat tudtok magatoknak okozni ezzel. Olyan mintha egy kisgyermeket állandóan szidnának. Valóban ezt érdemled??? NEM!

2. Csinálj abból napi rutint, hogy elmondod mit, miért szeretsz magadon, mit találsz szépnek magadon. Legalább napi egy dolgot emelj ki, de minden nap mást, ne mindig csak ugyanazt! Meglátod, egyre könnyebb lesz és egyre több mindent találsz majd!

3. Mondd gyakran magadnak, hogy “szeretem magam, ragyogó és csodálatos Nő vagyok!” Lehet tükör előtt, sőt ez a leghatékonyabb, de ha eleinte nem mered mondani és csak magadban gondolod az is hasznos lesz, hidd el!

4. Húzd ki magad, járj egyenes gerinccel! Görnyedten az (élet)energiának esélye sincsen megfelelő módon áramolni. Ha kihúzod magad nemcsak büszkébbnek tűnsz majd, de jobban észre is vesz majd a környezeted. Ha magad elé képzelsz egy olyan nőt, akit csodálsz, és önbizalommal teli, biztos lehetsz benne, hogy büszkén kihúzza magát, anélkül ugyanis biztosan nem menne a magabiztos megjelenés.

5. Mutasd meg és hangsúlyozd mindig azt a (test)részedet, amit igazán szeretsz. A környezeted így elsőként ezt veszi majd észre.

6. Bókolj minél többet! Ha valami tetszik a másikon, mondd is ki, ne tartsd magadban! Legyünk őszinték, egy kedves ( és őszinte ) megjegyzésnek mindenki örül. Ne feledd, mindig azt kapod vissza, amit te is adsz, így ha elindítod ezt a folyamatot, hozzád is ez tér majd vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük