1. Ismerd meg a színeidet!

Ez a lépés elengedhetetlen, hiszen a kapszula gardrób egyben egy tudatosan, okosan felépített gardrób is. A kapszula gardrób alapját képezik a bázis színek általában 3-4 (pl. fekete, fehér, navy kék stb.), ehhez jönnek még az egyéb semleges színek, általában 3 (bézs, szürke, homokszín stb.) és a kiegészítő színek 4-5 (zöld, piros, lila stb.).

2. Ismerd meg a testalkatodat!

Ha tudod milyen fazonok illenek hozzád könnyebben, tudatosabban fogsz tudni vásárolni így csak olyan darabok lesznek a gardróbodban, amik valóban jól állnak és amikre valóban szükséged van.

3. Gondold át hogy milyen az életviteled, ehhez milyen ruhákra van szükséged!

Teljesen más gardróbra van szüksége egy anyukának, aki kisgyermekével van otthon, mint egy üzleti öltözködést megkövetelő cégnél dolgozó nőnek. A gardróbodat mindig az aktuális élethelyzetedhez kell alakítani, ahogy változik az életed, úgy változzon a kapszula gardrób is.

4. Kapszula gardrób lényege, hogy egymással jól variálható minőségi darabokat tartalmaz!

Ezek beszerzése időt és energiát vesz igénybe, türelemre van szükség illetve anyagilag is rá kell fordítani, ha olyan darabokat keresel, amiket hosszú ideig és gyakran tudsz viselni, viszont ez hosszú távon megtérül.

5. Tudd, hogy milyen a stílusod?

Ha szereted variálni a kiegészítőket, cipőket, táskákat akkor legyen egy alapruhatárad lehetőleg egyszínű, egyszerűbb szabású darabokkal, melyekhez a kiegészítőket kedved szerint variálhatod.

Ha szereted a színes mintás ruhákat, akkor is építhetsz kapszula gardróbot viszont akkor kicsit nagyobb méretű lesz, de a cél itt is ugyanaz, lehetőleg minél több mindent minél több mindennel tudj variálni.

Fontos, hogy inkább klasszikus darabokat tegyél a kapszula gardróbodba, amik nem mennek ki 1 év után a divatból, a trendi vagy extrém darabok nem kompatibilisek és nehéz őket kihasználni.

6. Ajánlatos legalább kétféle évszakra tervezni!

Tehát legyen 1 kapszula a tavaszi- nyári szezonra és legyen egy az őszi-télire.

7. Cél: Jól variálható rétegezhető darabokat tartalmazzon a gardrób!

Kapszula gardróbban levő ruhák száma maximum 30-35 vagy 50 db ruha, alsóneműt, zoknit nem számoljuk bele, illetve van aki a kiegészítőket, cipőket táskákat ékszereket sem.

Mindenképpen olyan ruhák legyenek a kapszuládban, amiket szeretsz viselni és többször is szívesen felveszel.

8. Nem mindenkinek jó a kapszula gardrób!

Én tudom magamról, hogy nem bírnék csak 35 db-os keretből válogatni, nekem kell a változatosság és szeretek variálni játszani a ruhákkal, fazonokkal, színekkel, mintákkal a kiegészítőkről nem is beszélve. Ezért én biztosan nem fogok magamnak kapszula gardróbot készíteni. Viszont aki kevésbé szeret variálgatni vagy úgy érzi nem elég ügyes ebben, annak nagy biztonságot adhat a kapszulagardrób. Annak is ajánlom aki szeretne egy kicsit tudatosabban élni, elhagyni az impulzív vásárlást. Remek keretet biztosít ez és könnyebb lesz ellenállni a boltok kínálatának is.

Mint láthatjátok a kapszula gardrób egy sok lépcsős folyamat, melynek első lépéseihez szükség van szakértő segítségére.

Képek forrása: www.pinterest.com

Nagyon szívesen segítek a kezdő lépésekben és ha igénylitek az egész folyamatban is tudok asszisztálni. Ha kérdésed van a témával kapcsolatban keress bizalommal! 🙂 stylebreezebykata@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük