Nagyon gyakran hallhatjuk, olvashatjuk ezt a szót, hogy önazonosság, lépten nyomon belebotlunk, de belegondoltunk-e hogy mit is takar ez a fogalom?

Divat és öltözködés kapcsán is használjuk ezt a fogalmat:” Öltözködj önazonosan!”

Viszont egészen addig, amíg nem ismerjük meg magunkat, amíg nem foglalkozunk magunkkal belül, addig nem tudunk önazonos stílust kialakítani.  

Forrás: www.pinterest.com

Amíg nem vesszük végig, hogy milyen ruhadarabokat és ékszereket, kiegészítőket is szeretünk igazán. Milyen szett az, amiben valóban jól és fesztelenül érezzük magunkat.

Amíg másoknak, a külvilágnak, a szomszéd Juliska néninek próbálunk megfelelni, addig az önazonosság biztosan nem fog működni.

Hogy mitől leszel hiteles és önazonos az öltözködésben, az az, hogy időt, energiát fordítasz arra, hogy belül és kívül is megismerd magad.

Megismerd és elismerd az adottságaidat majd ezeket tudatosan kiemeld az öltözködés során.

Én stílustanácsadóként a kezdő lépések megtételében, a tudatosításban és bizonyos öltözködési szabályok felállításában tudok neked segíteni. 

Az alábbiakban ezekből a lépésekből fogok megosztani Veletek néhányat:

Gondold át alaposan és válaszolj is a következő kérdésekre írásban: (Az írásos válasz azért fontos, mert így még jobban tudatosítod magadban ezeket a dolgokat, nem pedig csak gondolatban játszol el a kérdésekkel.)

 • Ismerd meg, milyen színtípusba tartozol, mely színárnyalatok passzolnak hozzád!
 • Ismerd meg hogy milyen a testalkatod, nem feltétlenül tankönyvi besorolásra kell itt gondolni, persze az is jó ha az alapok megvannak (homokóra, körte, alma, fordított háromszög, egyenes). De ezen belül az egyéni sajátosságokat is vedd figyelembe, pl. testarányok valamint a testmagasság (magas, petite vagy átlagos testmagasság)
 • Gondold át, hogy az öltözködés során melyik testrészedet szeretnéd kiemelni (derék, lábak, boka, vállak arc stb.) Hova szeretnéd terelni a figyelmet? Ha például az arca akkor ott viselj egy szép rúzst, vagy egy hangsúlyos fülbevalót. Ha például a lábadra szeretnéd terelni a figyelmet, akkor egy hangsúlyosabb színű vagy mintájú cipőt is felvehetsz. Ha a csuklódra, kézfejedre akkor viselj karperecet, gyűrűket vagy színes lakkot a körmödön. stb.
 • Mely ruhadarabokat viseled a leggyakrabban? (Nadrág vagy szoknya? Blúz? Blézer? Ruha? stb.)
 • Gondold át hogy melyek a kedvenc ruhadarabjaid? Miért ezek a kedvencek? (PL. jó az anyaga, jó a színe, jó a fazonja stb.)
Forrás: www.pinterest.com
 • Melyik szettben érzed azt, hogy ez az! Ez vagyok én?
 • Gondold át, hogy mit szeretnél közvetíteni magadról az öltözködés által? Az öltözködés egy kommunikációs eszköz. Ne feledd! Akarva, akaratlanul is kommunikálunk vele.
 • Melyek a kedvenc ékszereid? Max 2-3 db-ot válassz!
 • Melyek a kedvenc cipőid? Max 2-3 db-ot válassz!
 • Melyek a kedvenc táskáid? Milyen színűek milyen fazonúak? Max 2-3 db-ot válassz!
 • Extra tipp: Keress egy vagy több hírességet, akiknek tetszik a stílusa, fogalmazd meg magadban hogy mi tetszik rajtuk és miért? Milyen elemek tetsznek leginkább? Ebből is tudsz további inspirációkat meríteni és ráerősíteni a saját egyéni stílusodra.
 • Fontos! Ne akarj egyforma lenni valakivel! Ne akard leutánozni másnak a stílusát teljes egészében. A stílusod úgy hiteles, ha te viseled! Senki máson nem áll úgy az a szett, amit te kitaláltál magadnak mint Rajtad ezt soha ne feledd!!!

Mire jutottál?

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Nektek mik a kedvencek!

Megosszam veletek én is a válaszaimat?

One Comment

 1. I do not even know the way I ended up here, however I believed this submit used to be
  great. I do not recognise who you’re but certainly you’re
  going to a famous blogger for those who aren’t already.

  Cheers!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük