Fotó: Vincze Zsófia

Ezt az őszi szettet úgy szerettem volna megálmodni, hogy friss, aktuális legyen, de mégsem az legyen hogy minden vadiúj beszerzés.  Kicsit a #secondhandseptember mozgalomhoz csatlakozva álmodtam meg ezt az összeállítást.

 Nem vagyok egy trendkövető alkat, vannak olyan elemei a szezononként változó trendeknek, amit szívesen beépítek a stílusomba, de nem jön rám a vásárlási láz minden évszakban, és az egész ruhatáramat sem cserélem le, csupán azért, mert itt az ősz és már más a divat.

Egy ruha megvásárlásánál számomra nagyon fontos hogy évekig tudjam viselni, szeretem a klasszikus darabokat (pl. ballonkabát, farmer, pöttyös blúz, oxfordcipő és a selyemekendők) Ezek adják meg az én személyes stílusom alapját.  Inkább a kiegészítőket szoktam cserélgetni és ebből van többféle szín és stílus.

Ezt a szettet azért is szerettem volna megmutatni mivel 3 olyan turi kincses darab is van benne, ami most nagyon nagy divat.

A barna selyemkendő már több éves darab, nagyon különleges a mintája, színeiben talán nem a legtökéletesebb számomra (tél típus vagyok), de mégis nagyon kedvelem. Az idei őszi szezonban ezek a kis kendők virágkorukat élik, akár nyakba kötve, akár táskán vagy hajba kötve.

A barna clutch szintén több éves turis darab, az őszi-téli szezonban a krokodilmintás bőr darabok szintén nagy kedvencek lesznek.

  A pöttyös blúz is nagy kedvenc idén is. Talán a pötty, kocka és a csíkos minta az, ami soha nem megy ki a divatból. Ez a fekete blúz is több éves turikincs.

Mi a tanulság?

Mielőtt vásárolni mész, hogy az új évszakra frissítsd a ruhatárad. Először nézz körül a szekrényedben! Hátha vannak neked is elfelejtett darabok melyek most ismét nagyon divatosak, népszerűek. Nézz körül anyukád vagy a nagymamád szekrényében. Biztosan találsz olyan egyedi darabokat, amelyek nem jönnek majd szembe az utcán és ezeknek még eszmei értéke is lesz.

Fotó: Vincze Zsófia
Fotó: Vincze Zsófia
Fotó: Vincze Zsófia
Fotó: Vincze Zsófia
Fotó: Vincze Zsófia
Fotó: Vincze Zsófia
Fotó: Vincze Zsófia

Ha pedig semmi jót nem találsz vadássz kincseket second hand vagy vintage üzletekben!

Kabát: Orsay

Blúz: Turi kincs

Nadrág: Zara

Cipő: Tamaris

Táska: Turi kincs

Selyemkendő: Turi kincs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük